Afaceri în pandemie

9 afaceri lansate de corporații în pandemie

Trăim într-o perioadă în care lumea se schimbă, oamenii învață noi comportamente, afacerile trebuie să se reinventeze pentru a rezista pe piață. Așa cum a dovedit-o și succesul unor afaceri lansate în timpul crizei economice din 2008, precum Airbnb, momentele de criză crează noi provocări și noi oportunități.

Situația actuală a transformat mediul online în principala piață pentru majoritatea afacerilor, iar cine nu ține pasul cu această realitate, are toate șansele să își piardă clienții și să dispară de pe piață.

De aceea, trebuie să învățăm de la cei care în aceste momente nu și-au pierdut curajul, iar articolul publicat în februarie 2021 de Sifted, 9 afaceri lansate de corporații în pandemie, ne aduce exemple care merită atenția.

Deoarece piața online a câștigat o amploare uriașă, multe dintre aceste afaceri se axează pe ecommerce. Altele s-au concentrat pe sprijinul cumpărătorilor în localizarea afacerilor sau pe asistența antreprenorilor la început de drum.  

1. Shopify – Shop (Canada, 50 de angajați) 

Shopify este o companie canadiană cunoscută pentru asistența oferită afacerilor care vor să treacă în mediul online. A lansat în pandemie propria aplicație de cumpărături pentru mobil – Shop. Aceasta le permite clienților să descopere magazinele locale, să primească recomandări, să urmărească achizițiile, să efectueze plăți.

2. PepsiCo – PantryShop (SUA, 50-200 de angajați)

PepsiCo a lansat în pandemie PantryShop, magazinul care permite clienților să comande pachete de produse cu: gustări, suplimente nutritive, suplimente proteice, băuturi.

3. L’Oréal – Perso (SUA, 11-15 angajați)

L’Oréal, cunoscutul brand de cosmetice, a dezvoltat dispozitivul de inteligență artificială Perso, pentru a oferi formule cosmetice și de îngrijire care se personalizează de către client. Acest dispozitiv inteligent crează formule personalizate pentru ruj, fond de ten și îngrijirea pielii.

4. Commonwealth Bank of Australia – Backr and Home-in (Australia, 2-10 angajați)

Programul Backr îi ajută pe antreprenori să treacă de la un plan de afaceri la implementarea acestuia. Îndrumă utilizatorii prin procesul de lansare, de la înregistrarea afacerii, la elaborarea planului de afaceri, emiterea facturilor și multe altele.

Află mai multe, aici: https://www.commbank.com.au/business/small-business/backr.html

5. British Gas – Heat (Anglia, 1-10 angajați)

Specializați în proiectarea și instalarea sistemelor de generare a căldurii, prin lansarea pompelor Heat, British Gas promite economisirea banilor și reducerea emisiilor de carbon. Pompele de căldură reprezintă o tehnologie regenerabilă de încălzire. O pompă de căldură de aer extrage căldura din aer și o mărește la o temperatură mai ridicată, iar pompa de căldură cu sursă de sol atrage energia termică din sol, pentru alimentarea sistemului de încălzire și apă caldă. Pentru companiile care au nevoie de multă încălzire, acestea reprezintă o alternativă la încălzirea electrică, pe cărbune sau pe gaz.

Află mai multe, aici: https://www.britishgas.co.uk/business

6. Heinz – Heinz to Home (Anglia, 25-50 angajați)

Heintz se adresează acum direct consumatorului, după ce a lansat serviciul de cumpărături Heniz to Home, care le permite consumatorilor să comande pachete cu produsele lor preferate direct acasă: sosuri, legume, mâncare pentru copii și altele.

7. Harley Davidson – Serial 1 Cycle (SUA, 17 angajați)

Harley Davidson a anunțat recent lansarea diviziei de biciclete electrice –  Serial 1 Cycle Company – cu prima linie de produse incluzând patru biciclete urbane destinate navetiștilor și bicicliștilor ocazionali.  Serial 1 Cycles oferă biciclete premium, cu design inteligent, folosind cea mai avansată tehnologie de bicicletă pentru a crea un mod mai simplu și mai intuitiv de a experimenta o bicicletă electrică.

8. ING – DealWise (România, 30 angajați)

Platforma inteligentă de cumpărături DealWise a fost dezvoltată inițial de ING în România, iar ulterior, după ce a ajuns la 100.000 de utilizatori, în Germania. Aplicația afișează oferte personalizate pentru utilizatori în baza obiceiurilor de cumpărare. Peste 1000 de comercianți de textile, tehnologie și călătorii s-au alăturat platformei pentru a afla comportamentul clienților, care beneficiază de sistemul cashback și oferte personalizate.

9. Google – Keen (SUA, 10-15 angajați)

Google a mai încercat să lanseze rețele sociale fără succes până acum – Google plus, lansat în 2011 și finalizat în 2019. Compania încearcă din nou cu Keen, un serviciu care seamănă cu aplicația Pinterest, care permite partajarea de informații și colaborarea cu alte persoane cu aceleași interese.

Sursa: www.sifted.eu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: