Cum a făcut Blake Lively milioane datorită perfecționismului

Povestea a început cu cinele pe care Blake și soțul ei, Ryan Reynolds le găzduiau pentru prietenii lor. Lively iubește să gătească și procesiunea mesei, cu începutul, mijlocul și sfârșitul ei. La fel ca un film grozav, o mare petrecere la cină respectă un fir narativ.

Pentru că Blake nu bea alcool, a tot încercat băuturile naturale din magazine, dar era dezgustată de calitatea lor. S-a gândit că ar putea prepara unele mai bune, așa că a început să amestece fructe. 

Mixurile lui Lively erau uimitoare, spuneau prietenii ei, de calitate profesională. 

Ar trebui să le vinzi, au spus ei.

Acum vedeți povestea cunoscută. Este una care a lansat nenumărați antreprenori: cineva își rezolvă propria problemă și creează ceva pe care și alții și-l doresc

Blake vorbește despre “creativitate” și îți cere ție, antreprenorule care citești aceste rânduri, să privești dincolo de ceea ce faci și să te întrebi care este scopul. Atunci când răspunzi la acest “de ce”, ei bine, aceasta îți oferă combustibilul necesar pentru a trece peste greutățile oricărui “cum” și a ajunge într-o atmosfera superioară.

Creativitatea este totul“, spune Blake. Acest lucru se extinde și la bucătăria ei. Niciun detaliu al unei cine nu este prea mic, pentru că fiecare se adaugă la mesajul pe care vrea să-l transmită în seara respectivă – despre dragoste, prietenie, creativitate și savurarea acestui moment pe care-l petrecem acum, care este, de fapt, tot ceea ce ne este garantat.

“Cea mai mare revelație pentru mine”, spune Lively, “este că cei mai buni dezvoltatori de produse sunt consumatorii.

Așa că și-a propus să facă un amestec care să aibă un gust bun. A lucrat cu partenerii lui Reynolds de la Aviation, care au observat imediat perfecționismul lui Lively. Ea a vrut să fie autoarea acestui produs. A vrut ca fiecare detaliu să fie corect. Fructe adevărate, a spus ea. Arome naturale. Ceea ce a urmat au fost literalmente mii de teste de produs, Lively furnizând note despre orice. Mai crocant aici, mai aromat acolo.

Mergeți să încercați lucruri. Improvizați.

Despre prima ei afacere, Blake a declarat pentru Vogue în 2015: “Am lansat site-ul înainte de a fi pregătiți și nu a ajuns niciodată la nivelul misiunii sale inițiale: Nu face o diferență în viețile oamenilor”

“Am investit tot ce aveam în acea companie”, iar faptul că am lăsat-o în urmă “a fost ca o moarte”.

Iată că acum se afla în cele mai profunde și mai tulburătoare etape ale lansării efective a noii companii, iar șoaptele ei interioare de fraudă și eșec deveniseră mai puternice. “A fost înfricoșător”, spune ea. Întotdeauna este așa.

Antreprenoriatul este un test de autoguvernare.

Este vorba despre a vedea dacă te poți depăși pe tine însuți pentru a crea un produs.

De asemenea, a ajutat și faptul că “am învățat atât de multe lecții de la eșecul primei afaceri, spune ea. 

Poate cea mai mare a fost că a lansat Preserve înainte de a fi gata. Creierul ei orientat spre detalii a vrut încă șase luni înainte ca Preserve să fie lansat, dar i-a ascultat pe cei din jurul ei, care au spus că poate să își repare greșelile din mers. 

Pentru lansarea cocktailurilor Betty Buzz și-a ascultat propria intuiție. A lansat produsul atunci când a fost pregătită. Dezvoltarea produsului a durat trei ani. 

Au decis cea mai simplă dintre campaniile de marketing: să debuteze pe Instagram. “Nu pot vinde decât o singură sticlă”, spune ea. “Produsul trebuie să se vândă singur după aceea”.

A vândut peste 6 milioane de sticle. Betty Buzz a reprezentat 24% din categoria de cocktailuri naturale în 2022 în SUA.

Lively și echipa Betty Buzz au realizat toate acestea fără publicitate și fără marketing în afară de vreo cinci postări pe Instagram Story.

Când echipa a trecut în cele din urmă la publicitatea reală, au lansat un spot amuzant, care ironizează perfecționismul obsesiv de Fecioară a lui Blake.

“Este un lucru interesant de revendicat în calitate de femeie: să fii detaliată și precisă”, spune ea. “Pentru că acest lucru poate fi folosit ca armă împotriva ta, o femeie perfecționistă fiind considerată ca fiind ”dificilă”. Și dacă cineva te face să simți ceva suficient de des, începi să crezi că este adevărat, începi să strivești acele lucruri din tine și începi să le vezi ca pe ceva ce nu vrei să scoți la suprafață. 

Și mi-a luat 35 de ani să înțeleg că, de fapt, acesta este un atu imens: cât de detaliată și cât de precisă sunt și cât de mult îmi pasă de calitate. Și nu este ceva pentru care ar trebui să-mi cer scuze.”

Sursa: ttps://www.entrepreneur.com/women-entrepreneur/blake-lively-knows-being-a-perfectionist-is-weaponized/441495 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: