8 valori pentru afacerea ta în 2023

Invit fiecare antreprenor să-și stabilească și să-și respecte valorile. 

Valorile sunt principiile care stau la baza unei afaceri. 

Stabilirea valorilor este o etapă importantă a procesului de planificare strategică.

Aceste valori se reflectă în toate interacțiunile unei companii, intern și extern – cu partenerii, clienții – și mai departe în rezultate.

Cultura unei afaceri este în acord cu valorile sale pentru a crea un mediu benefic tuturor părților. 

Iată opt valori care merită atenția antreprenorilor în 2023.

1. Claritate

Claritatea se referă la stabilirea unei imagini clare cu privire la ceea ce vrei să faci, când, cum, cu cine, cu ce. A-ți clarifica așteptările cu privire la rezultatele dorite este esențial pentru a pune afacerea în mișcare spre misiunea sa. Claritatea obiectivelor se va reflecta în toate activitățile desfășurate, respectiv în performanță.

2. Bunătate

Bunătatea cuprinde integritatea și angajamentul de a face bine tuturor colaboratorilor, clienților, mediului înconjurător.

Acest model de leadership, numit de multe ori “etic” în mediul de afaceri, creează o atmosferă pozitivă. Bunătatea se răsfrânge asupra calității experienței oferite în piață, atunci când este abordată alături de competență, motivație, dedicare. 

3. Recunoștință

Este despre sentimentele oamenilor.

Realizările, respectul celorlalți, recunoașterea – nevoi importante pe care omul în evoluția sa caută să le împlinească într-o etapă superioară a piramidei lui Maslow.

Infuzată în cultura afacerii, recunoștința vă reamintește să vă apreciați într-un mod sincer toți colaboratorii, partenerii, clienții. Susține atenția, empatia, colaborarea și un sentiment de mulțumire care potențează performanța. Ridică nivelul energetic al oamenilor și implicit al afacerii, consolidează relațiile, iar aceasta atrage bunăstare. 

4. Empatie

Empatia ne ajută să înțelegem nevoile importante ale clienților, partenerilor, colaboratorilor. Ne permite să învățăm din feedback și să acționăm pentru îmbunătățirea calității produselor, serviciilor, relațiilor.

5. Excelența serviciilor pentru clienți

Excelența serviciilor înseamnă oferirea unei experiențe pozitive clientului care intră în contact cu o companie. Contribuie în mod direct la reputația brandului. 

Înțelegerea și satisfacerea nevoilor clienților la un nivel înalt de calitate consolidează relațiile, încrederea, loialitatea.

Se spune ”tonul face muzica”, iar aceasta se poate traduce în mulțumirea clientului chiar și atunci când este imposibilă satisfacerea nevoilor sale. 

O interacțiune care lasă un sentiment plăcut de prietenie este întotdeauna o valoare pentru că ne aduce un sentiment de reală conexiune, ridică vibe-ul, inspiră. Ne face să ne întoarcem acolo unde am primit-o.

6. Inovare

Creativitatea – capacitatea de a evolua – inovarea – toppingul perfect pentru creșterea unei afaceri. 

Inovația are la bază schimbarea, noutatea, inspirația. Înseamnă transformarea unei idei noi într-un produs care aduce beneficii deopotrivă clienților și afacerii. Orice inovație validată aduce cu sine progresul. Progresul afacerii, al domeniului, al posibilităților.

7. Încredere

Încrederea inspirată în interiorul afacerii, colaboratorilor și clienților influențează direct calitatea relațiilor, a serviciilor și alegerea clienților. Determină clar fidelizarea acestora. Aduce noi clienți, transformându-i pe cei existenți în ambasadorii brandului, prin recomandările pe care ei le fac către apropiați.

8. Adaptabilitate

Într-o lume a transformării tehnologice accelerate, capacitatea de a ne adapta la schimbare va influența direct succesul afacerii. 

Schimbarea aduce cu sine noi oportunități, iar curajul de a le valorifica pe cele potrivite poate conduce la succes. 

Cei care îmbrățișează și gestionează inteligent schimbarea pot atinge noi orizonturi.

”Noi credem cu tărie: dacă doriți să dezvoltați soluții orientate spre viitor, trebuie să fiți cu un pas înaintea prezentului. Așadar, noi nu așteptăm viitorul. Îl modelăm – în mod activ și cu un spirit inovator.” Porche

Afacerea ta este oglinda ta.

Potențialitățile pe care tu le poți crea îți aparțin doar ție.

Inspiră-te pentru valorile pe care le cultivi, dar când le stabilești, respectă-te.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: